06-53628213 info@wildflock.nl

Meuwissen_logo_black_1Deze maand heeft Gerritsen Industrie B.V. alle aandelen in Meuwissen Bouwprodukten B.V. van het Finse Walki Oy overgenomen.

Meuwissen is hiermee weer volledig onder leiding van de grondlegger van technische bouwfolies en vochtregulerende membranen die aan de wieg stond van producten als Alkreflex® , Miofol® ,  Polytex® en Miotex®. Onderdeel van de transactie is een exclusieve samenwerking met vorig eigenaar Walki. Meuwissen Bouwprodukten, eigenaar van alle intellectueel eigendom rond technische bouwmembranen, blijft hiermee als verlengstuk van het productieapparaat van Walki functioneren.

Meuwissen heeft naast haar eigen producten de exclusieve vertegenwoordiging van Dupont®  voor Tyvek®.

Gerritsen Industrie is met deze overname voornemens om het aanbod van vochtregulerende membranen en flexibele isolatie voor nieuwbouw en renovatie stevig uit te bouwen. De techniek van luchtdicht bouwen is van groot belang voor een duurzame buitenschil van het gebouw. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland loopt men qua detaillering van de luchtdichte lagen voor op Nederland. Een verkeerde detaillering in een dampregulerende laag zorgt al snel voor ernstige bouwfouten waarbij condens en schimmelvorming vaak pas na jaren zichtbaar wordt. De bouw is dus gebaat bij prompte technische ondersteuning en training.

Gerritsen zet in op groei, zowel autonoom als door acquisitie. Vorig jaar is het leveringsprogramma  nog uitgebreid door de overname van composiet producent Anda Kunststeen B.V. Anda levert dorpels, waterslagen, dagkanten en muurafdekkers aan de bouwindustrie.

Meuwissen Bouwprodukten B.V. en Gerritsen Industrie B.V. worden separaat, onder hun eigen identiteit voortgezet.

Voor nadere informatie:

Jaap Jan Gerritsen

06-42210029

jaapjan.gerritsen@g-ind.nl

 

miofol

 logo_alkreflex

POLYTEX Roof Plus

tyvek_logo

active